0 Artiklar €0.00

EcoSurface fallskydd, ofärgat

EcoSurface fallskydd

ECOSURFACE är ett fallskydd och ett täckmaterial. Gummistrukturen är självbärande och släpper igenom vatten. Med Ecosurface kan man kostnadseffektivt täcka också små och svåra områden. Produkten används främst på lekplatser och i idrottsparker. Den kan också användas i sluttningar/ramper och kan installeras direkt runt växter eller träd. Materialet kan monteras nästan var som helst utan något större grundarbete. Underlaget kan vara gräs, mylla, stenläggning, krossgrus, betong osv. Underlaget jämnas och bekläs med täckduk före gjutningen. Släpper igenom vatten och näringsämnen, förhindrar att vatten samlas på ytorna.

Produkten finns i en färg, en mörk/ljus melerad nyans (se bilder). Produkten har inte färgats och släpper därför ingen färg utan behåller sitt utseende.

ECOSURFACE gummibark är ett modernt fallskydd. Tillverkningsprocessen inleds med återvunnet gummimaterial, som annars skulle användas som återfyllnad. Det utvalda återvinningsgummit garanterar högklassiga gummiremsor. Resultatet är naturligt utseende, flexibilitet och ett mjukt material. ECOSURFACE är hållbart och gummiremsorna fäster tätt vid varandra. Produkten kan också användas som löst täckmaterial. I Danmark har områden avgränsade med gummibark hållit sniglar borta.

ECOSURFACE innehåller ett PU-bindemedel. Tillsammans skapar fiberstrukturen och PU-bindemedlet ett starkt och flexibelt underlag. Fiber- och bindemedelsmassan kan lätt bredas ut med spatel.

SÄKERHET

Produktens säkerhet och användningsegenskaper har testats och certifierats enligt engelska och europeiska standarder: EN1177 & EN7188. ECOSURFACE är godkänt för lekparker samt olika mark- och grönanläggningsobjekt.

RESURSSPARANDE

- Kräver ingen utgrävd grund eller annat grundmaterial
- Kräver mindre bindemedel än annan granulatgjutning
- Ett 40 mm ytlager räcker för att ge ett 2,4 m fallskydd (beroende på underlaget) och 30 mm räcker som erosionsskydd för en gångväg
- Färre maskiner, mindre arbetskraft och störningar på monteringsplatsen

LÖSNINGAR FÖR PROBLEMOMRÅDEN

- Små områden, som varit för dyra att anlägga
- Områden där det är omöjligt att gräva ut en grund
- Branta backar, perfekt för sluttningar

ESTETIK

- Remsor som ser naturliga ut, optimala för skogsområden och känsliga områden
- Vackra färgalternativ som kan blandas för att framhäva de grafiska formerna

MILJÖFAKTORER

- 100 % återvunnet gummimaterial/gummibark, som ersätter EPDM-gummi och brutet material

LEVERANSSTORLEK

Vi levererar önskad mängd gummibark i 10 kg säckar och bindemedel i 25 kg plastkanistrar till monteringsplatsen som en enda leverans/pall.

Vi kan utbilda era montörer i att installera produkten!