0 tuotetta €0.00

ZinCo kattopuutarha

ZinCo on laaja ja arvostettu viherkattojärjestelmä Saksasta. Heillä on yli 50 vuoden kokemus viherkatoista ympäri maailmaa. ZinCo viherkattojärjestelmät on jaettu ekstensiivisiin ja intensiivisiin viherkattoihin. Valikoimista löytyy myös tuotteet haastaviin kalteviin viherkattoihin, kattopintojen ajoväylille sekä viherkattojen aurinkopaneelit. Viherkatot ja kattopuutarhat soveltuvat useille erityyppisille katoille, kattoterasseille ja kansipihoille. Viime vuosina kiinnostus viherkattoja kohtaan on lisääntynyt niiden erinomaisten ominaisuuksien ansiosta, kuten mm. hulevesien pidätys, melunvaimennus, lämmönsäätely sekä pölyhiukkasten sitoutuminen kasvualustaan. Viherkatto, kattopuutarha tai kattoterassi voi olla hyötypuutarha, kaunis oleskelualue kulkukäytävineen, laaja monimuotoinen viheralue vesiaiheineen tai helppohoitoinen kukkiva maksaruohoalue. Viherkattoon sijoittaminen maksaa itsensä takaisin kustannussäästöinä. Viherkatoilla lisää viheralueita kaupunkialueelle!

Tuotteemme

Ekstensiivinen kasvatettava maksaruohoviherkatto/matala niitty tai valmis viherkatto maksaruohomatosta.

Intensiivistä viherkattoa voidaan helpoiten verrata katolla rakennettavaan puutarhaan. Ne ovat yleensä monitoimisia ja niihin on helppo pääsy. Ne vaativat painavamman ja syvemmän rakenteen. Hoito on säännöllistä, se riippuu maiseman muotoilusta ja valitusta kasvimateriaalista.

Pääsääntöisesti, tasakatoilla tulisi olla vähintään 2% kaato. Kaltevat katot alkavat tässä yhteydessä 10°. Tästä kaltevuudesta eteenpäin, viherkaton rakenne muuttuu, verrattuna tasakatoille ja matalan kaltevuuden katoille käytettyyn rakenteeseen.

Lähes kaikki, jota on mahdollista tehdä maanpinnalla, on nyt myös mahdollista tehdä katoille ja kansille, mikäli käytetään oikeaa teknologiaa. Esimerkiksi, pitkäkestoiset ja toimivat kulku- ja ajoväylät katoilla ja kansilla vaativat hyvin suunnitellun järjestelmän.

ZinCo järjestelmien lisävarusteet.
Mm. reunalistat, tarkistuskaivot, Fallnet-järjestelmä, ym.