0 tuotetta €0.00

Vesikasvimatot

Varpu- ja vesikasvillisuusmatto

Vesikasvimatot on tarkoitettu eroosio-ongelmiin järven, meren tai muiden vesialueiden rannoilla. Valmis kasvustomatto sitoo hiukkasia ja luo kauniita kukkivia miljöitä vesirajaan. Mattoja voidaan käyttää myös luonnollisina vedenpitäjinä päivävesialtaissa tai ylivuotoalueilla. Samalla se toimii alustavana kasvillisuusalueena ja sitoo lannoituskoostumuksia veden yhteydessä sekä kiihdyttää muun kasvuston muodostumista.

Vesikasvillisuusmatto koostuu kookoskuidusta. Matto ei sisällä maa-ainesta, vaan kasvit kasvavat suoraan kookoskuidusta.

Toimituksessa matot ovat kokonaan läpijuurrutettuja, ja juurtuvat siten helposti alustaansa. Kun kookoskuidut hajoavat aikanaan, kasvit ovat kiinnittyneet tukevasti alustaansa. 

Asennuksessa käytetään puutappeja, joilla matto ankkuroidaan maaperään, näin se ei pääse siirtymään paikaltaan. Vesikasvimatot voidaan myös ankkuroida kivimurskeella tai pienillä kivillä, jotka asennetaan suoraan maton päälle.

Eroosio-ongelmiin lähellä vesirajaa on myös muita ratkaisuja, kuten kivikoreja, kudottuja eroosiomattoja tai kookoskuitumattoja.

 

Edut: 

Pyydä lisätietoja