0 tuotetta €0.00

Vesikasvimatot

Varpu- ja vesikasvillisuusmatto

Vesikasvimatot on tarkoitettu eroosio-ongelmiin järven, meren tai muiden vesialueiden rannoilla. Valmis kasvustomatto sitoo hiukkasia ja luo kauniita kukkivia miljöitä vesirajaan. Mattoja voidaan käyttää myös luonnollisina vedenpitäjinä päivävesialtaissa tai ylivuotoalueilla. Samalla se toimii alustavana kasvillisuusalueena ja sitoo lannoituskoostumuksia veden yhteydessä sekä kiihdyttää muun kasvuston muodostumista.

Vaihtoehtona on kolme erilaista mattoa. Ne luokitellaan korkeuden ja kukinnan mukaan. Korkeuksia on matala, keskikorkea ja korkea vesikasvillisuusmatto tai näiden seosmattoja riippuen vuodesta (kysy saatavuutta). Käytetyin on vesikasvimatto, jossa on matalia ja keskikorkeita lajeja. Vesikasvimatossa on noin 40 eri lajia riippuen matosta.

Vesikasvillisuusmatto koostuu kookoskuidusta, geoverkosta ja kookoskuituverkosta, jotka on ommeltu yhteen vahvaksi matoksi. Matto ei sisällä maa-ainesta, vaan kasvit kasvavat suoraan kookoskuidusta.

Toimituksessa matot ovat kokonaan läpijuurrutettuja, ja juurtuvat siten helposti alustaansa. Kun kookoskuidut hajoavat aikanaan, kasvit ovat kiinnittyneet tukevasti alustaansa. Koska geoverkko hidastaa hajoamista, kasvit kasvavat siihen kiinni, eivätkä pääse liukumaan pois.

Asennuksessa käytetään puutappeja, joilla matto ankkuroidaan maaperään, näin se ei pääse siirtymään paikaltaan. Vesikasvimatot voidaan myös ankkuroida kivimurskeella tai pienillä kivillä, jotka asennetaan suoraan maton päälle.

Eroosio-ongelmiin lähellä vesirajaa on myös muita ratkaisuja, kuten kivikoreja, kudottuja eroosiomattoja tai kookoskuitumattoja.

Vesikasvimaton koko 1x5 m.

Edut: 

- Painaa ainoastaan 25kg/rulla (1x5m)
- Kompakti runko, korkea vetolujuus, antaa hyvän eroosiosuojan
- 75–90% kasvipeitteisyys riippuen vuodenajasta
- Voidaan helposti jakaa toivottuihin kokoihin työmaalla, ilman että paloja irtoaa
- Sopii hyvin juokseville vesialueille ja ranta-alueille
- Eri lajeja riipuen matosta, noin 40 kpl
- Pohjoismaista kasvumateriaalia
- Valmistetaan Ruotsissa
- Helppo asentaa