0 tuotetta €0.00

Nordic Green Roof® kotimainen viherkatto

Nordic Green Roof®, kotimainen palosertifioitu maksaruohoviherkatto vuodesta 2012 lähtien sekä viherkattojen rakentamista jo vuodesta 2005 lähtien.

Aloitimme vuonna 2012 kotimaisen palosertifioidun maksaruohon kasvatuksen Tammisaaressa Raaseporissa. Lajisto on monipuolinen ja kasvusto selviytyy eri puolilla Suomea.

Lanseerasimme ruotsalaisen tavarantoimittajan kanssa Suomessa jo syksyllä 2005 maksaruohomaton, joka sopii pohjoismaiseen ilmastoon. Siinä oleva kasvatusmenetelmä ja lajikkeet ovat olleet käytössä Ruotsissa jo yli 30 vuotta.

Kasvustokerros on palotestattu NT-palo 006 (Pohjoismaiden standardi) sekä BROOF (t2). 

Maksaruohomatto on kustannustehokas ja helppo asentaa moneen eri käyttötarkoitukseen, esimerkiksi viherkatoksi. Maksaruohomattoa voidaan käyttää julkisissa ja yksityistaloissa ja niiden rakenteissa, autotalleissa, halleissa ja kaikilla kattopinnoilla, joissa toivotaan vahvaa kasvinmuodostusta. Se sopii myös paahteisille paikoille, esim. katoille, kiviaitojen päälle, rinteisiin ja liikenneympyröihin jne.

Maksaruohon aluskatteena käytetään vettäpitävää alusmattoa sekä salaojittavaa kierreverkkomattoa, joka pitää maa-aineet paikoillaan sateen ja tuulen aiheuttamalta eroosiolta. Sisäänrakennetut savimineraalit, pitkävaikutteinen lannoite ja monipuoliset mineraaliaineet säilyttävät ravinteet pitkään. Viherkatto säästää energiaa ja hoitokustannuksia. Se parantaa ilmastoa, suojaa katon rakenteita, suodattaa epäpuhtauksia ja pölyä, toimii sadeveden kerääjänä ja parantaa esteettisesti asuinympäristöjä.

Viheralueita tulisi lisätä ympäristörakentamisessa. Nykyinen rakennuskulttuuri autioittaa suuria viheralueita. Kattokasvillisuudella voidaan korvata hävikkiä ja luoda uusia elämisalueita linnuille, hyönteisille ja kasveille. Sadevesi varastoituu kasvillisuusmatoille, mikä vähentää viemärijohtoverkostojen kuormitusta ja uusien sadevesijärjestelmien rakentamista. Viherkatolla käytettävä maksaruohomatto on elävä materiaali, joka muuttuu vuodenaikojen mukaan.

PALOSTANDARDI LUOKITUS NT-PALO 006 (Pohjoismainen standardi)

Nordic Green Roof®-viherkattojärjestelmä koostuu maksaruohomatoista, jotka asennetaan Nordic Green Roof® VH1200 kosteuttapitävälle alustalle. VH1200 alle asennetaan Fixodrain® XD 20 on salaojittava/vettäpidättävä kenno, jossa suodatinkangas on kiinnitetty valmiiksi tuotteeseen. Viherkaton kasvit voivat hyvin, kestävät vaativissakin kasvuolosuhteissa ja sietävät ajoittaista kuivuutta.

Perusvalikoimissamme on maksaruohomatto, jossa on 8-15 eri maksaruoholajia tai niiden sisar- ja alalajia. Lajistoltaan monipuolinen maksaruohomatto muuttuu eri kasvupaikan mukaisesti, osa lajeista vahvistuu ja osa lajeista häviää. Viherkatoksi asennettavan maksaruohomaton asennuspaikassa tulee huomioida katon ilmastollinen sijainti ja mitä kasvustoa rakennuksen ympärillä on. Varjon puolella maksaruohomatossa leviää sammal. Viherkatoissa käytettäviä maksaruoholajikkeita ovat esim. Sedum acre, Sedum album, Sedum reflexum, Sedum sexangulare, Sedum kamtschaticum sekä näiden sisar-ja alalajeja. 

Nordic Green Roof® järjestelmä sopii 2-35 astetta kalteville katoille. Muissa tapauksissa ottakaa yhteyttä, niin löydämme yhdessä teille sopivan ratkaisun.

VIHERKATON EDUT

 • Korkea vedenvarastointikyky, 50-80% sademäärästä varastoituu maksaruohokasvustoon ja haihtuu ilmaan, mikä vähentää päivittäisveden kuormitusta ja vedenkulutusta
 • Sitoo pölyä ja epäpuhtauksia
 • Äänieristyskyky esim. 40 dB 12 cm kasvustolla
 • Soveltuu käytettäväksi pienillä ja suurilla kattopinnoilla
 • Parantaa ilmastoa kasvipeitekerroksensa avulla
 • Ei lämmitä kattopintaa ja aiheuta heijastavaa säteilyä
 • Hidas haihtuminen johtaa sisätilojen viilenemiseen kesäkautena
 • Pidentää kattopeitteiden elinikää
 • Vähentää lämpötilan muutoksia jopa 80:stä 25:een asteeseen
 • Takaa UV-suojan kattopinnoitteille
 • Varastoi lämpöä, vähentää sisätilojen viilenemistä talvikautena
 • Luo elinolosuhteita eläimille ja kasveille
 • Parantaa ekologista tasapainoa
 • Vähentää lämmityskustannuksia

NORDIC GREEN ROOF® RAKENNEKUVA

NGR leikkauskuva

ASENNUS/TEKNISET OHJEET

Hoito-ohjeet: Viherkatto maksaruohomatosta on myös viheralue ja tarvitsee huoltoa.

Maksaruohomaton hoito-ohjeet voit ladata tuotekohtaisilta sivuilta.

Nordic Green Roof® on rekisteröity tavaramerkki, jota voidaan käyttää ainoastaan Eg-Trading Oy:n toimesta. 

Tuotteemme

 1. Nordic Green Roof® - EG-Trading Oy

Nordic Green Roof® viherkatto koostuu maksaruohomatoista, jotka asennetaan kosteudenpitävälle alustalle. Nordic Green Roof® VH1200 vedenpitokangas sitoo kosteuden ja salaojamatto Fixodrain® XD 20 poistaa ylimääräisen veden.

Vaihtelevampi viherkatto perennoilla. Biomoduulit koostuvat  valmiiksi kasvatetuista yksilajisista perennamatoista. Moduulit voi asentaa tuomaan korkeusvaihtelua esim. maksaruohoviherkatolle. Moduulit kasvatetaan kotimaisena tuotantona Tammisaaressa ja tarjolla on useita lajivaihtoehtoja.

SECALFLOR-paneelin biomassa toimii erinomaisena alustana terveen kasvillisuuden kehittymiselle viherkatolla.

Nordic Green Roof®, asennus- ja hoito-ohjeet sekä tuotelehdet Nordic Green Roof™ Vedenpitomatto VH1200 ja Salaojamatto/Drän 9  ja 17. Lisäksi Nordic Green Roof™ reunalistatuotelehdet.

 

Biotooppilaatikot on tehty ruostumattomasta teräsksestä, täytetty maa-ainekerroksella, kivillä ja kasveilla. Tuote on rakennettu niin että kestää eri säätilavaihteluita ja vandalismia. Kasvivalikoimaa voidaan suositella tai suunnitella asiakkaan toiveiden, ilmaston olosuhteiden ja luonnon kasvuolosuhteiden mukaisesti.

Referenssikohteita