0 tuotetta €0.00

Kaupunkiviljely katolla

Zinco viherkattojen erikoisratkaisut

Tiiviisti asutettujen kaupunkikeskusten määrä kasvaa jatkuvasti. Koska yli puolet maailman väestöstä elää nykyään kaupungeissa, sekä asuinalueiden että infrarakentamisen tarve luonnollisesti lisääntyy. Muokkaamaton maa ja viheralueet ovat yhä harvinaisempia, tämä johtaa viljelymaan häviämiseen.

Käyttämällä kattoalueita vihannesten, hedelmien ja yrttien viljelyyn, saadaan huomattavaa hyötyä niin ympäristön kuin talouden kannalta. Kaupunkiviljelystä saadaan kannattavaa kierrätystekniikalla, jos viljelyssä käytetään paikallisia resursseja: sadevettä ja suodatettua harmaavettä, aurinkoenergiaa ja rakennuksesta tulevaa lämpöä. Toisaalta, viljelyalue palvelee myös rakennusta, kasvusto viilentää rakennusta kesällä ja eristää kylmältä talvella. Tämä on hyväksi rakennukselle, sekä myös vedeneristykselle, koska se ei altistu äärimmäisille lämpötilavaihteluille. Lisäksi, kasvit auttavat parantamaan kaupungin ilmastoa.

Suunnitteluvaiheessa on otettava huomioon kohteen erityisvaatimukset, esim. tuuli, rakenteelliset vaatimukset, turvallisuus, jne.

Tekniset tiedot: 

 

   

   Kasvit

 

 

   Kasvualusta

   
   
   Suodatinkangas TG
   Floradrain® FD 60 neo
   Suojamatto ISM 50
   (Juurenestomatto WSB PO-100)

Rakennekorkeus: väh. 250 mm
Paino läpivettyneenä: väh. 300 kg/m²
Vedenpidätyskyky: väh. 100 l/m²