0 tuotetta €0.00

Nordic Green Roof® kotimainen maksaruohomatto

Nordic Green Roof® - EG-Trading Oy
  • Nordic Green Roof® - EG-Trading Oy
Nordic Green Roof® maksaruohoviherkatto

Nordic Green Roof®, kotimainen palosertifioitu maksaruoho viherkatto

Aloitimme vuonna 2012 kasvattamaan kotimaista palosertifioitua maksaruohomattoa Tammisaaressa Raaseporissa. Maksaruohossa on käytetty vain kotimaisia lajeja. Perusvalikoimissamme on maksaruohomatto, jossa on 8-15 eri maksaruoholajia/sisar- ja alalajeja. Monipuolinen Nordic Green Roof® maksaruohomatto selviytyy eri puolilla Suomea monikirjoisen lajistonsa vuoksi. Kasvupaikka määrää mitkä lajit viihtyvät ja mitkä lajit eliminoituvat. Varjon puolella maksaruohomatossa saattaa levitä sammal. Vaurioita voidaan korjata Nordic Green Roof® maa-aineella ja maksaruohosilpulla (suositeltava paksuus 40 mm). Erikoistilauksesta voidaan kasvattaa vastaavanlaista mattoa vain tietyillä lajeilla, kasvatusaika min. 6 kk.

Kasvupaikkaa valittaessa tulee huomioida katon ilmastollinen sijainti ja mitä kasvustoa rakennuksen ympärillä on. Jos ympärillä on paljon puustoa, tulisi lehdet ja havunneulaset haravoida tai puhaltaa katolta syksyisin ja keväisin pois. Hyvin paahteisilla ja tuulisilla paikoilla kevätkastelu 1-2 kertaa nopeuttaa kasvuston palautumista.

Maksaruohomatoissa on 12-15 lajia sekä sisar- ja alalajeja mm. Sedum acre, Sedum album, Sedum reflexum, Sedum sexangulare, Sedum kamtschaticum

Maksaruohoviherkatolla on PALOSTANDARDI LUOKITUS NT-PALO 006 (Pohjoismainen standardi). Viherkatto voidaan rakentaa myös kiinni bitumilla eristettyyn julkisivuun tai piippurakenteeseen.

Edut: 

- Korkea vedenvarastointikyky, 50-80 % sademäärästä varastoituu maksaruohokasvustoon ja haihtuu ilmaan, mikä vähentää päivittäisveden kuormitusta ja vedenkulutusta
- Sitoo pölyä ja haitallisia aineita
- Äänieristyskyky esim. 40 dB 12 cm kasvustolla
- Käyttö pienillä sekä suurilla kattopinnoilla
- Parantaa ilmastoa kasvipeitekerroksensa avulla
- Ei lämmitä kattopintaa ja aiheuta heijastavaa säteilyä
- Hidas haihtuminen johtaa sisätilojen viilenemiseen kesäkautena
- Pidentää kattopinnoitteiden elinikää
- Vähentää lämpötilan muutoksia jopa 80:stä 25:een asteeseen
- Takaa UV-suojan kattopinnoitteille
- Varastoi lämpöä, vähentää sisätilojen viilenemistä talvikautena
- Luo elinolosuhteita eläimille ja kasveille
- Parantaa ekologista tasapainoa
- Vähentää lämmityskustannuksia