0 tuotetta €0.00

Intensiivinen viherkatto - Intensive green roof

Zinco kattopuutarhat

Intensiivistä viherkattoa voidaan helpoiten verrata katolla rakennettavaan puutarhaan. Ne ovat yleensä monitoimisia ja niihin on helppo pääsy. Ne vaativat painavamman ja syvemmän rakenteen. Hoito on säännöllistä, se riippuu maiseman muotoilusta ja valitusta kasvimateriaalista. Riippuen kasvualustan syvyydestä, kaikki nurmikosta perennoihin ja pensaista puihin on mahdollista, sekä myös muita maisemoinnin elementtejä kuten lammet, pergolat ja terassit.

Tuotteemme

“Kattopuutarha” on monitoiminen viherkattorakenne, jossa on korkea vedenpidätyskyky. Se sopii nurmikolle, perennoille, sekä myös pensaille ja puille, jos käytetään syvempää kasvualustakerrosta. Voidaan yhdistää esim. kulkuväyliin, terasseihin, ajoväyliin ja leikkialueisiin.

Tähän asti kevyet ratkaisut ovat olleet mahdollisia vain ekstensiivisille katoille. ZinCo avaa uusia mahdollisuuksia tuotteellaan Aquatec® AT 45, joka poistaa rajoitukset ja uudistaa kapillaarikastelun. 

Tämä järjestelmäratkaisu on ideaalinen rakenne yksinkertaiselle semi-intensiiviselle viherkatolle, kukkivin perennoin ja tuoksuvin yrtein.  Kasvivalikoima muodostuu kuivuutta kestävistä perennoista, heinistä ja matalista pensaista, jotka muodostavat visuaalisesti miellyttävän kasvuston. Vaatii juurruttuaan vain vähäistä hoitoa.